dilluns, 17 de febrer del 2020

UNA PUBLICACIÓ CURULLA DE QUALITAT I CALIDESA





Per Artur Àlvarez
Acabe de rebre Quadern de Ca Perla (Editorial Neopàtria, 2020) de l’escriptor i amic Manel Alonso i Català. Una publicació que va en la línia d'altres com ara el recull de contes  Els somriures de la pena (Onada edicions, 2011), el recull d’articles Cròniques des de l’infern (Onada edicions, 2013) o el dietari Les petjades de l’home invisible (Quorum llibres, 2017). I dic en la línia, mentre les vivències personals, les descripcions de l’espai vivencial, el retrat de situacions quotidianes, opinions, reflexions i altre equipatge personal, resten perfectament identificades i descrites amb una excel·lent qualitat literària.
Ja siga creant un univers paral·lel a la seua pròpia persona o escorcollant les profunditats del personal bagatge existencial, Manel Alonso té l'habilitat de produir literatura que atrapa al lector amb tendresa i contundència.
Concretament, en Quadern de Ca Perla ens presenta un extens diari de prop de 90 articles en els quals l'autor despulla la seua humanitat i pensament. Un quadern íntim per la nuesa. Escrit des de la profunditat de l’experiència vital. Des del més intrínsec de la personalitat, entrellaçant records, vivències, opinions... en un tot que et deixa amarat amb el perfum de la complicitat. Una lectura que ens transporta a uns retalls de vida i un espai des d'on  Manel Alonso observa el món amb diferents dimensions. On reflexiona sobre temes tan entranyables i propers que obliguen el lector a moure també els engranatges de la introspecció. Temes i diagnòstics amb els quals t'identifiques plenament i que en cap cas et deixen indiferent.

Almenys jo ho veig així. Al cap i a la fi, Puçol i Castelló de la Plana no són tan diferents.
Quadern de Ca Perla té tots els ingredients per a gaudir de la seua lectura. Una publicació curulla de qualitat i calidesa.

Artur Àlvarez, poeta i cantautor de Castelló de la Plana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada