dimecres, 27 de gener del 2016

MARTÍNEZ PERÍS IL·LUSTRA "L'OMBRA DEL BOU"


Al recull de relats L’ombra del bou (Manuzio Narrativa, Editorial Neopàtria, 2016), el polifacètic Antoni Martínez Perís, a més de la portada, ha realitzat diverses il·lustracions per a l’interior, il·lustracions en les quals l’editor, poeta, músic i artista plàstic d’Alzira s’ha inspirat en les situacions i personatges d’alguns dels relats de Manel Alonso. Hi ha en algunes d’elles traces de realisme màgic, en altres suggeriments de la cultura minoica així com traços que porten a la memòria d’aquell que les gaudix imatges picassianes.
La tècnica que ha emprat Martínez Perís és mixta ja que barreja el traç manual i l’acabat digital. Primer ha esbossat a mà en carbó el dibuix, tot seguit el difumina i després a la tauleta l’acaba amb l’aquarel·la digital.

Hi ha algunes que són realment senzilles, que recullen un petit però important detall del relat, d’altres es mostren una escena significativa i fins i tot hi ha unes poques en les que ha recreat l’escenari per a la qual cosa s’ha documentat en fotografies antigues de la mateixa font d’on naix el mite de Pouet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada