divendres, 16 de maig del 2014

SUGGERIMENTS DE LECTURA TERCER CICLE DE PRIMÀRIA

Cicle educació Primària
Tercer Cicle
A partir de 10 anys

Caram, quina aventura! 

Manel Alonso
XX Premi Samaruc al millor llibre infantil d’autor valencià de l’any.
Il·lustracions: Cesa Perelló
64 pàgines.
Col·lecció Saltamartí
Brosquil edicions.

Una colla d’amics als quals no els agrada llegir és retinguda en una Casa de Cultura per un follet. Per alliberar-los els posa com a condició que contesten a una pregunta. On habita la fantasia? Per aconseguir la resposta compten amb la millor ajuda, tota una biblioteca. La recerca de la solució els portarà a descobrir que els llibres poden ser apassionants i que la seua lectura pot fer-los viure aventures molt divertides i excitants.
****              *****

Conte contat torna a començar 

Manel Alonso
Il·lustracions: Alberto Urcaray
78 pàgines.
Col·lecció Saltamartí
Brosquil edicions.

Els amics de Bernat i Arnau tenien molts plans fets per a aquell dissabte, però una tempesta els obliga a passar el dia tancats a casa. No saben què fer i el seu avi per a entretindre’ls els conta una rondalla. Els sis amiguets es queixen perquè no els agrada el final i aleshores els avis repten els xiquets perquè se n’inventen un altre.



****              *****

Conta’m un conte 

XVII Premi Samaruc al millor llibre infantil d’autor valencià de l’any.
Manel Alonso
Il·lustracions: Alberto Urcaray
70 pàgines.
Col·lecció Saltamartí
Brosquil edicions.

Els contes es poden crear de qualsevol cosa, d’una anècdota que algú t’ha contat, d’un fet viscut, d’un paisatge bonic o lleig, de la cara d’una persona, d’una frase que has escoltat en l’autobús, de la lectura d’un altre conte o, més difícil encara, d’un poema i fins i tot del que et suggerix una sola paraula. Només cal posar de la teua part una mica d’imaginació i de ganes i la narració eixirà a poc a poc com si tirares del cap d’un fil. Els protagonistes d’aquest llibre se submergixen en l’aventura de fabular convertint una vetlada familiar en una màgica caixa xinesa plena de contes.

****              *********              *****

Els cinc enigmes del rei 

Manel Alonso
Il·lustracions: Robert Amoraga
88 pàgines.
Col·lecció: A colp de pedal
Prodidacta Abril edicions


Berta Sanchis, component de la colla A colp de pedal, ens narra una nova aventura d’aquest grup d’amics tan singular, ara per l’Horta Nord. La pèrdua d’un vell manuscrit de la biblioteca del Reial Monestir del Puig i una entrevista amb el mític rei Jaume I servixen com a excusa per fer un recorregut pels paisatges, però també per l’imaginari col·lectiu, d’una comarca assentada dins de l’àrea metropolitana del cap i casal que encara conserva la memòria del seu passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada