diumenge, 9 de juny del 2013

PARTICIPANT AL FESTIVAL INV3RS


El dissabte 8 de juny vaig participar primer d'una manera passiva (vull dir com a simple espectador) i per la vesprada d'una manera activa en eles diverses activitats del Festival INV3RS, que al voltant del fet poètic es va celebrar a Carcaixent.



La idea d'un equip de joves liderats pel poeta Salvador Lauder era traure la poesia al carrer i maridar-la amb la fotografia, la música, la interpretació, la gastronomia i la festa. I la veritat és que ho van aconseguir.



La jornada es va iniciar a les deu del matí amb "Imagina", una matinal de fotografia dividida en dos apartats, en el primer el fotògraf Ricardo Carrillo va donar una classe de fotografia i poesia visual als participants, els quals, tot seguit, exploraren els carrers de Carcaixent amb les seues càmeres buscant el seu poema visual. passades les onze, a l'Auditori de les Dominiques, es feu el concurs INVERS de poesia recitada, que per cert va guanyar el duet format per Joan Amèric i Mercè Climent. L'actor David Vidal i el guitarra Jesús Mondria van fer el paper de rapsodes de cerimònia, i van recitar diversos poemes dels poetes invitats en aquesta edició: Josep Antoni Fluixà, Alba Àlvarez, Miquel Català, Enric Sanç, Xelo Llopis, Salvador Lauder, Rosa Roig, Josep Manel Vidal, Josep Antoni Alfonso i jo mateix. En el meu cas van llegir un parell de poemes del llibre inèdit Quadern per a Joan.


Passades les set de la vesprada  començà "Cercaversos", una cercavila en la que ens acompanyaven els dolçainers i tabaleters del grup la Murga, i on un gran nombre de participants gaudiren d'un recital de poesia dels autors abans esmentats i d'una copa i una tapa, en cinc establiments diferents: Carpe diem, Café del temps, Bar El Musical, Café de la Plaça i Dau al set. Vaig fer parella amb Miquel Català i recitarem tres poemes cadascú al Café de la Plaça, els poemes que vaig seleccionar eren Diürn amb harmònica, Entrar i Macerava.
Per a tancar l'acte es feu un concert de música al Dau al set.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada