dimecres, 7 de desembre del 2011

SAGUNT COM A ESCENARI D'UN NOU LLIBRE INFANTILPartint d'una visita al casc antic i al castell de Sagunt l'escriptor Manel Alonso i la dibuixant Empar Piera han creat una nova aventura de Tonet i la seua família. En aquesta ocasió l'entremaliat i fantasiós Tonet, acompanyat del seu avi Pasqual, tindrà l'oportunitat de conèixer la ciutat del Palància i les restes del seu passat. Els lectors més joves de la casa descobriran, a través de la mirada de Tonet, uns racons i un paisatge de gran bellesa i valor històric. Però l’escenari invita al nostre protagonista a la fantasia i prompte s’imaginarà que és un gran cavaller capaç de vèncer els dracs més malèfics; però, per altra banda també, l’obligarà a fer-se algunes preguntes que només el seu avi sabrà respondre-li.
Tonet i l'avi Pasqual visiten Sagunt és un llibre destinat a xiquets i xiquetes que comencen a llegir, està escrit en versos de quatre estrofes i de deu síl·labes cada un dels quals va acompanyat per una il·lustració a color. Els autors pretenen descobrir d'una manera senzilla, directa i imaginativa als infants valencians la capital del Camp de Morvedre i el gran tresor arquitectònic que conté.
El llibre a més a més està acompanyat per un retallable d'una de les diverses torres saguntines.

Les aventures de Tonet, de la seua germana Martina i la resta de la seua família formen part de la col·lecció “Mon paper” de l'editorial valenciana Germania on ja s'han publicat títols com ara Tonet agermanat , El matí de Martina i Que menja Martina.
Aquesta no és la primera incursió de Manel Alonso en la literatura infantil recordem que amb anterioritat ha publicat diversos llibres entre els quals destaquen “Caram, quina aventura!” i “Conta’m un conte” tots dos guardonat amb el Premi Samaruc que atorga l’Associació de Bibliotecaris Valencians al millor llibre infantil d’autor valencià. Per la seua banda Empar Piera s’ha encarregat de realitzar les il·lustracions interiors i de portada de llibres com ara “Rondalles de Beneixama” de Francesc Gascó.


(Notícia publicada al diari digital Morvedre.info el dia 5 de desembre de 2011)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada