dissabte, 2 de gener del 2021

UNA LECTURA DE QUADERN PER AL MEU FILL ARNAU

 


Àngel Martínez Moreno

Benvolgut Manel, finalment he pogut llegir el teu llibre Quadern per al meu fill Arnau, i ho he pogut fer fluidament i gaudint-lo. No soc ni tinc les qualitats d’un crític literari però sí que em considere un bon lector i és des d’eixa perspectiva que voldria dir-te que el poemari m’ha semblat excel·lent, tant en la forma com en el contingut. L’he llegit entenent que pretenies elaborar un retrat biogràfic d’Arnau però també de tu mateix i de la vostra relació. M’ha agradat especialment el llenguatge, que permet al lector entrar al text, que l’incorpora, li fa un lloc entre vosaltres i li atorga el dret a sentir-se còmplice i involucrat en una història que pertany a altres (vosaltres dos) i  experimenta que, malgrat això, li és permès de compartir-la. El lector es pot reconèixer en els versos fàcilment i sap tothora de què parles. Són versos que convidaran qui els llija a fer-los seus i poder viure’ls com si foren propis. La identificació amb el poeta és immediata i jo diria que inevitable. Així, en tant que lector vull donar-te les gràcies per haver compartit una experiència tan terrible i haver-la transmutat en versos i la millor poesia. 

Per altra banda, i ja des d’una altra perspectiva, no menys important, supose que haurà estat una bona ferramenta que ajuda a l’elaboració del dol i la integració de la pèrdua tant per a tu com per a sa mare i els seu germà, així com per a altra gent propera. També des d’aquesta consideració es tracta d’un llibre excel·lent. 

Malgrat les circumstàncies que t’han portat a l’escriptura de poemari, enhorabona pel resultat. I tingues la certesa que també li serà de força utilitat a altres persones que potser es trobaran en situacions semblants.  

Una abraçada. 



*Àngel Martínez Moreno és poeta, psicòleg social i especialista en psicologia clínica.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada