dilluns, 5 de maig del 2014

SUGGERÈNCIES PER A L'ENSENYAMENT

CICLE D’EDUCACIÓ SUPERIOR (BATXILLERAT), ESCOLES D’ADULTS I ESCOLES OFICIALS D’IDIOMES
A partir de 16 anys 



Cròniques des de l’infern
Manel Alonso i Català
Col·lecció Narratives. Onada edicions
136 pàgines

Recull de cinquanta-dos articles d’opinió publicats entre els anys 2011 i 2013 en diversos mitjans de comunicació. La selecció ha anat a càrrec del professor Antoni Rovira, el qual ha tractat d’establir un lligam entre Manel Alonso i Dante Alighieri, un fet tan inusual com els moments de crisi que estem vivint, en què els poderosos i els governants actuen amb desvergonya, prepotència, hipocresia, mentides i traïdoria. Els escriptors valencians, com Dant en el seu temps se senten exiliats en el seu propi país, menyspreats, jutjats i perseguits per les estructures de poder i, com Dant, perduts en el neguit de la incertesa i envoltats d’una societat que no acaba de reaccionar. Justament per això mateix, calia fer el pas i proposar als lectors un maridatge francament espectacular: els millors articles d’opinió de Manel Alonso, amanits amb un pensament de Dant. L’objectiu d’aquesta inusual barreja és la creació textual, que el lector, després d’haver llegit l’article, cerque el pensament en la Divina Comèdia i siga capaç de bastir un nou text d’opinió que haja begut de les dues fonts.

****                                                     *****                                        ****

Els somriures de la pena 

Manel Alonso i Català
Col·lecció Narratives. Onada edicions
160 pàgines

A partir de la memòria i fins i tot d’alguns retalls de la seua biografia, Manel Alonso construeix trenta relats de ficció que no són més que una llarga nòmina de derrotes personals i col·lectives i ho fa retratant amb tendresa però també amb ironia un seguit de personatges als quals la vida ha portat a situacions difícils quan no dramàtiques. Alonso retorna a eixe espai inexistent que és el poble de Pouet, el lloc on habita la seua fantasia per tal d’oferir-nos a través de la paraula el sabor agredolç dels Somriures de la pena.


***                                      *****                                        *****

En el mar de les Antilles 

Manel Alonso i Català
Col·lecció Lletra Llarga. Brosquil edicions
160 pàgines

Novel·la ambientada en la Cuba del 1898. A través de la història d’un grup de soldats el lector es veurà immers en els últims esdeveniments que desencadenaren la guerra amb els EUA i la pèrdua de les restes de l’imperi espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada