dilluns, 28 de març del 2011

PRESENTACIÓ A PUÇOL DEL LLIBRE ELS SOMRIURES DE LA PENA

El Sindicat Agrícola i el carrer sant Pere van acollir el passat divendres 25 de març la presentació en societat del llibre de relats Els somriures de la pena, del qual és autor Manel Alonso.

L’acte, organitzat per l’associació L’Andana, amics del patrimoni i la cultura popular, va estar dividit en dues parts. En la primera, van intervindre Xavier Alcàsser, qui va fer de mantenidor; el periodista i escriptor xativí Xavier Aliaga, que va fer una dissertació amena i interessant sobre el llibre que al seu entendre està «ple d’històries poblades de vençuts i perdedors, de gent que lluita contra els efectes de les seues derrotes, que lluita contra l’oblit, que afronta la batalla quotidiana per la subsistència i la dignitat», així com de l’univers literari que recrea;

i Manel Alonso, que va prendre la paraula emocionat per a dedicar el llibre a tota la gent que havia compartit temps i memòria amb ell. Tancà aquesta primera part Aliaga, per a prendre de nou la paraula i llegir el que al seu entendre considera un dels relats més encertats.

La segona part es va iniciar al carrer Sant Pere, al mateix temps que diverses persones (el mateix autor, el seu fill, Arnau, i Ruben Durà)

llegien un dels trenta relats que conformen el llibre, sobre les fronteres de les cases es projectava un vídeo amb imatges fotogràfiques del segle passat a Puçol.

Per a tancar l’acte els cantaors Antonio Rojas i Fernando Ferrer «El Ratllat», acompanyats de tabal i dolçaina, van interpretar diverses albaes escrites per ells i Manel Alonso al peu de la torreta, l’edifici més antic de Puçol, un detall de la imatge del qual ha estat triat com a il·lustració per a la coberta del llibre.

Va ser un acte, com l’organització pretenia, participatiu, obert i en el qual es féu un passeig literal i literari per eixe poble imaginat anomenat Pouet, que no és més que el reflex literari de Puçol.


(Fotos del Gabinet de Comunicació de l'Ajuntament de Puçol i del col·lectiu L'Andana, amics del patrimoni i la cultura popular).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada