dilluns, 24 de febrer del 2014

VINT ANYS DE L'EDICIÓ D'"AMB ELS PLÀNOLS DEL RECORD"Enguany farà vint anys de l’aparició del llibre de poesia Amb els plànols del record.
Aquest, que fou el primer llibre de poesia de Manel Alonso i Català, fou editat per l’editorial Germania d’Alzira dins de la col·lecció Poesia, que dirigien aleshores el poeta Marc Granell i el crític literari Francesc Calafat, mentre que ell disseny de la col·lecció era del desaparegut Enric Solves.
Compartien títols en aquesta mateixa col·lecció autors com ara Marisol González, Ramon Dachs, Maria Jesús Yago, Pasqual Mas, Alexandre Navarro, Vicent Nàcher, Vicent Torres i Aguado o Antoni Matutano.
Amb els plànols del record, el conformen un total de trenta poemes, dividit en tres apartats Reflex d’una absència, Alguns vents transiten per la mar calma i Enamorat de l’Alba jeia amb la nit. El poemari “és un intent d’endinsar-se en el record d’allò viscut i allò que ens haguera agradat viure. El desig incomplert, l’absència, la memòria i el desamor, són d’alguna manera els eixos sobre els quals es mou aquest poemari”.

Alguns dels poemes del llibre apareixerien anys més tard publicats a l’antologia Les hores rehabilitades.

1 comentari: